Çıtır Mantı Nerede Yenir?

Ülkemizde çok sevilen ve tercih edilen mantının son dönemlerde ortaya çıkan yeni versiyonları içerisinde adını duyuran çıtır mantı, damak zevkine düşkün olan kişilerin özellikle dışarıda en fazla tercih ettiği yemeklerden birisidir. Peki çıtır mantı nerede yenir? Bu soru mantı yemeyi seven yemek severler için oldukça önemlidir.

Çıtır Mantı Nedir?

Diğer mantı çeşitlerinden farklı bir tür olan çıtır mantı, yapımında kullanılan bir kaç farklı teknik ile diğerlerinden ayrılır. Normalde haşlanarak servis edilen mantıdan farkı, çıtır mantının kızartılarak yapılmasıdır. Kızartılması ile çıtır bir yapıya bürünen mantı, sarımsaklı yoğurt ile buluştuğunda adeta bir lezzet şöleni ortaya çıkarır. Heryerde istenilen kıvamın yakalanamadığı çıtır mantı nerede yenir? Mantı yemeyi seven kişiler için araştırmalar bu noktada sürmektedir.

Bay Mantı & Cafe

İstanbul’un en değerli semtlerinden birisi olan Üsküdar’ın Kuzguncuk mahallesi değişmeyen tarihi dokusu ve eşsiz manzarası ile turistik gezilere de elverişli harika bir bölgedir. Bu bölgede mantısı ile ünlü “Bay Mantı & Cafe ® Kuzguncuk bulunur. İstanbul Boğazı’nın nadide semti olan Kuzguncuk’ta 1 Ağustos 2015 tarihinde açılan bay mantı & cafe – kuzguncuk

İstanbul'da En İyi Çıtır Mantı Nerede Yenir?
İstanbul’da En İyi Çıtır Mantı Nerede Yenir?

Çıtır mantı nerede yenir? Sorusuna verilecek en uygun cevaplardan birisidir. Bay Mantı & Cafe bu anlamda kalitesinden temizliğine, hizmetinden güler yüzüne değin, uygun fiyatından da ödün vermeden hizmetlerine Kuzguncuk’ta devam eder. Hem cafe hem de yemek konsepti ile birçok çeşide aynı yerde ev sahipliği yapan bu mekan lezzet durağı olarak yemek yemeyi severlerin sıklıkla ziyaret ederek çıtır mantı yediği yerlerden birisi olan bay mantı & cafe – kuzguncuk kısacası, lezzet ile muhabbetin bir araya geldiği Anadolu yakasının en leziz mantıcısı olarak bilinir.

İstanbul’da En İyi Çıtır Mantı Nerede Yenir?

Açılışından bu yana değin en iyi çıtır mantı nerede yenir? sorularına güvenle ve kalitesi ile hiç şüphesiz verilebilecek en iyi cevap bay mantı & cafe – kuzguncuk olur. Rotasını keyifli bir gezinti sonrasında yemek ile taçlandırmak isteyen kişiler için harika bir lokasyonda bulunan bu cafe, ”Mantımız bağımlılık yapar” mottosu ile yola çıkar.

Çıtır Mantı Nerede Yenir?
Çıtır Mantı Nerede Yenir?

Çıtır Mantıya Çıtırlık Nasıl Verilir?

Bir tavaya alınan sıvıyağ ve tereyağ karışımı kızdırılarak içine mantı hamurlarının atılıp kavrulması ile çıtırlık kazandırılır. İsteğe göre çıtır olan mantıların üzerine pul biber ve nane de ilave edilir.

Çıtır Mantı

Kaşık içerisine 40 tanesi sığan klasik mantının değişik bir çeşidi olan çıtır mantı, minik bohçalar halinde tereyağında kızartılarak servis edilir. Nar gibi kızartılan mantılar lezzeti ile nefes kesecek türden ağızda çıtırdar.

Çıtır Mantı Kaç Dakikada Pişer?

Kızartılarak yapılmasının yanı sıra sağlıklı alternatiflerinin de tarif defterlerinde yerini aldığı çıtır mantı fırında da yapılabilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak fırın tepsisine yayılan mantılar fırınlanır ve üzeri kızarana değin 15-20 dakika arasında kontrollü bir şekilde pişirilir.

Hazır Mantı Çıtır Mantıya Çevrilebilir mi?

Hazır mantı bohçaları tavaya yerleştirilerek kızartılabilir. Böylelikle haşlama mantıdan farklı olarak kızartma işlemi ile bir çıtır mantı elde etmek mümkündür. Fazla yağının bir peçeteye alınmasından sonra üzerine istenirse domates sos ilave edilebilirken, sarımsaklı yoğurt ile de tüketilebilir. Tava sunumuna daha uygun olarak görülen çıtır mantı, boyut olarakta diğer mantılara göre daha minik boyutlarda yapılır. Normal bir mantıya göre daha sert ve içi biraz daha az bir harç ile katlanan çıtır mantı, özellikle mantı severler tarafından yenmesi gereken eşsiz bir lezzettir.

 

 

 

 

Çıtır Mantı Nerede Yenir?
Etiketlendi: